Wednesday , May 22 2024

Familjen gästar Miljoner Tusen

Elektropopduon Miljoner Tusen är tillbaka med nya singeln “Pojkarna”, där man gästas av artisten Familjen.

Pojkarna” är en rytmisk och medryckande elektronisk poplåt  som handlar om manlighet. Se videon till låten här ovan.

Så beskriver gruppen själva “Pojkarna”.

”Pojkarna gör upp med en bild av manlighet som vi har vuxit upp med och som vi alltid varit trötta på. Ingen av oss har nånsin känt igen oss i bilden av vad som är typiskt manligt, och när folk sagt att något varit typiskt kvinnligt så har vi ofta känt oss exkluderade från något vi velat vara en del av.

Vi ville göra en låt som uppmanar pojkarna att ta del av den där andra världen. Som en hälsning till oss själva när vi var små, och ett litet anthem till våra egna barn. Vi hade förmodligen blivit intressantare och bättre människor om vi varit lite mer som i texten när vi växte upp.”

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …