Sunday , August 14 2022
Foto: Andy Scheffler

Modern elektronisk new wave-rock från Mully & Sculder

Mully & Sculder – nog leder namnen tankarna till en populär tv-serie från nittiotalet, där de  båda agenterna Dana Scully och Fox Mulder försökte hitta sanningen bakom ouppklarade och skrämmande fall ur FBI:s hemliga arkiv?

Mycket riktigt hämtar också den kanadensiska new wave-duon Mully & Sculder (sångerskan Sarah Wheeler och multiinstrumentalisten Aaron Trory) inspiration från hemstaden Vancouver, där The X-Files spelades in. 

Vancouvers glänsande skyskrapor omges av orörda skogar och majestätiska bergstoppar, vilket påminner om dualismen i Mully & Sculders sound, som kombinerar svala syntljud med hjärta och smärta.

Zero Magazine upptäckte Mully & Sculder via snygga ”Like Animals” och tipsar nu alla med intresse för melodiös, elektronisk new wave-rock att låna dem sitt öra. 

Duons senaste släpp, ”The Moon”, är en melankolisk ballad som hade funkat bra i någon av David Lynchs mörkare rullar.  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …