Wednesday , July 24 2024

Farbror Pop gör elektronisk Lars Demian-tolkning

Kommer ni ihåg Lars Demian?

Annars finns det all anledning att kolla upp denna halländska kultartist, som under nittiotalet skördade framgångar med sina poetiska, svenskspråkiga texter och sin dramatiska musik i gränslandet mellan Jacques Brel och Tom Waits.

Lars Demian, 1992

1990 släppte Demian en av sina mest kända låtar,”Alkohol”, som på ett icke-moraliserande sätt belyste riskerna med att titta för djupt i flaskan.

Nu gör Farbror Pop, även bekant som Fabian, en elektronisk tolkning av ”Alkohol”, där dragspelet är ersatt av en analog synt.

Farbror Pop beskriver sin relation till låten enligt följande:

”Lars Demian var kul på 90-talet. Inte minst låten ’Alkohol’, som vi ibland körde som allsång på våra fester. Alltid med glimten i ögat. Man får ibland frågan om låttexter är självupplevda. Här kan jag försäkra er att det inte var jag som vaknade trasig och blodig i en trappa utan att veta var jag var…”

Med detta klargjort, så är frågan naturligtvis vad tycker ni om Farbror Pops version? Hiss, diss eller gin fizz?

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!