Wednesday , February 1 2023

Farbror Pop gör elektronisk Lars Demian-tolkning

Kommer ni ihåg Lars Demian?

Annars finns det all anledning att kolla upp denna halländska kultartist, som under nittiotalet skördade framgångar med sina poetiska, svenskspråkiga texter och sin dramatiska musik i gränslandet mellan Jacques Brel och Tom Waits.

Lars Demian, 1992

1990 släppte Demian en av sina mest kända låtar,”Alkohol”, som på ett icke-moraliserande sätt belyste riskerna med att titta för djupt i flaskan.

Nu gör Farbror Pop, även bekant som Fabian, en elektronisk tolkning av ”Alkohol”, där dragspelet är ersatt av en analog synt.

Farbror Pop beskriver sin relation till låten enligt följande:

”Lars Demian var kul på 90-talet. Inte minst låten ’Alkohol’, som vi ibland körde som allsång på våra fester. Alltid med glimten i ögat. Man får ibland frågan om låttexter är självupplevda. Här kan jag försäkra er att det inte var jag som vaknade trasig och blodig i en trappa utan att veta var jag var…”

Med detta klargjort, så är frågan naturligtvis vad tycker ni om Farbror Pops version? Hiss, diss eller gin fizz?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!