The Serach

Efter synthpopäventyret är The Search tillbaka med gitarrerna i rampljuset

Uppsalabandet The Search är nog ett bekant namn för den trogne Zeroläsaren. Från att att ha varit “numrets demoband”  under det tidiga 00-talet har de figurerat flitigt i tidningen och hunnit släppa hela 13 album.

De senaste två åren har gruppen gjort en retroinspirerad resa och gett ut två synthpopalbum. Nu är de åter tillbaka med gitarrerna i rampljuset och släpper indierockskivan Heart’s Racing

Utifrån sin intuition tog gruppen gitarrerna tillbaka och resultatet liknar det kritikerhyllade albumet Staying Alive In A Country Industrialized från 2012. Mer distade gitarrögonblick där hjärtat rusar medan sinnet försöker stå emot. Lyssna själva!

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra gav fansen allt de ville ha på ett utsålt Cirkus

När norska alternativrockarna Kaizers Orchestra – som återuppstod i höstas och genomförde 56 utsålda spelningar …