Jarvis lanserar teblandning till det nya albumet

“I wanna do whatever common people do…” – like drink tea

På nittiotalet var han kung över Sheffield när Pulp toppade listorna med ”Do You Remember the First Time?”, ”Mis-Shapes”, “Disco 2000” och superhiten “Common People”.

De senaste tjugo åren har han hållit en lägre profil, men har hunnit ge ut soloalbumen Jarvis (2006), Further Complications (2009), har varit med i en Harry Potter-film och varit programledare på BBC.

Vi talar förstås om den brittiske excentrikern och estradören Jarvis Cocker, som nyligen gjorde comeback till rampljuset med sitt nya band Jarv Is och det förhållandevis elektroniska albumet Beyond the Pale.

Nu har Jarvis, i samarbete med Dragonfly Tea, lanserat en teblandning smaksatt med pepparmynta, ingefära, fänkål, citrongräs och hampafrön.

Teblandningen heter Welcome to the Peppermint Jungle och har en koppling till det nya albumet, då varje tepåse innehåller en textrad från Beyond the Pale. 

”I always thought it would be a good idea to create an herbal tea to accompany our album”, säger Jarvis Cocker. 

Welcome to the Peppermint Jungle beskrivs som ”fräsch och färgstark, med en touch av naturlig sötma” och kommer med så tydliga bryggningsanvisningar att även den mest notoriske ungkarl borde lyckas få fram något drickbart: 

”BREWING INSTRUCTIONS
Use freshly boiled water and infuse for 2-4 minutes according to taste.”

A lovely cuppa à la Jarvis? Fookin’ excellent! 

Nu håller vi tummarna för banankaka à la Andrew Fletcher! 

Köp Jarvis-te till fikat här.

Lyssna på Beyond the Pale här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!