Hat Check Girl – Kiss Me Quick

Betyg - 8

8

Stillsamma, vackra och nattliga vuxensagor på duons 8:e album.

User Rating: Be the first one !
Hat Check Girl - Kiss Me Quick
Skivbolag: Gallway Bay Music

Kiss Me Quick är Annie Gallups och Peter Gallways 8:e album tillsammans under bandnamnet Hat Check Girl. Det är inte illa jobbat att ge ut så många plattor på 10 år, speciellt inte med tanke på att de även gett ut soloalbum och annat under denna tid.

Det mörka ovädret utanför det öppna fönstret som blåser i gardinerna på skivkonvolutet till Kiss Me Quick passar rätt fint som inramning till de 12 nya spår de talangfulla multiinstrumentalisterna i Hat Check Girl har åstadkommit denna gång. Om det är något jag tänker på, och en tidpunkt jag lyssnar till den här skivan, så är det främst om natten. I mörkret. Ensam i tystnaden. Annie Gallup och Peter Gallway berättar sina stämningsfulla historier med innerlighet, i stillhet, och med nästan slöa röster, som om de inte vill slösa bort en enda ton i onödan. Det är vackert, betagande, spännande och så lugnt och fridfullt att man får den där dova känslan som när ett åskväder är på gång som inte riktigt har startat än, men man vet med säkerhet att himlen när som helst kommer att explodera. På Kiss Me Quick kommer dock ingen explosion. Det blir inget oväder, inget klimax. Skivan börjar i frid och slutar i frid. Sångerna är som noveller, fristående och fria, berättade med ord, melodier och refränger. Jag försvinner med lätthet in i de världar det här paret målar upp och det skulle nog många fler göra om de bara fick chansen. Men först gäller det att upptäcka musiken. Hat Check Girl har inga gimmicks för sig, deras namn lyser inte upp skyltar över flådiga konserthallar och det finns ingen stjärnglans över deras närvaro på foton. Allting tycks handla om texterna, musiken, historierna och vill ni ge dem en chans så är Kiss Me Quick en utmärkt möjlighet.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …