Progress Band – A String That Picks Up Everything

Betyg - 2

2

Dark folk från USA, influerad av den pågående viruspandemin.

User Rating: Be the first one !
Progress Band - A String That Picks Up Everything
Skivbolag: Progress Band

Progress Band är en dark folk-duo från Portland, Oregon. Bandet bildades 2009 och låtarna på A String That Picks Up Everything har sin grund i den pågående Coronapandemin som påverkar oss alla. Soundet är främst akustiskt och de sex låtarna framförs på 26 minuter.

Zarko (gitarr, sång) startade Progress Band och idag består gruppen av honom och Scott Kelly (bas) som det verkar, men i cd-häftet nämns också Sven Poulsen (sång) vilket gör det svårt att veta om duon blivit en trio eller om den sistnämnde bara gästar på skivan. Gruppen kallar sin musik på A String That Picks Up Everything för ”gothic western” av någon anledning som jag inte förstår eller kan höra, och lyriken är präglad av misstag i det förgångna, isolering, fabriksarbete, förlorad ungdom och antydan till paranoia efter att leva under statens infall. Inga glädjeämnen direkt, men det var ju å andra sidan inte väntat heller. Personligen tycker jag mest att den här skivan är trist och osammanhängande. Låtarna saknar gångbara melodier, sången är inget vidare, ibland låter den rätt och slätt illa, stämningen försänker mig varken i meningsfulla tankar eller innerliga känslor som den borde göra, och jag får inga andra kickar av det hela heller. Zarko skrev flertalet av spåren sent om natten, vilket han menar förklarar den sparsamma och stillsamma känsla som vilar över plattan, men då inget av detta lyckas förmedlas till mig blir lyssningarna mest till uppgivna axelryckningar. Nej, genren har mer givande och bättre artister att bjuda på och personligen håller jag mig hellre till exempelvis Sol Invictus och Spiritual Front om det är dark folk jag vill fylla trumhinnorna med.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …