Thursday , July 18 2024

Truck – En Doft Av År

Betyg - 7

7

Klart 70-talsinfluerat tunggung av hemlig power trio.

User Rating: Be the first one !
Truk - En doft av år
Skivbolag: Paraply Records/Border Music

Trion Truck lirar 70-talsrock av den tidiga, hårdare skolan och deras ep innehåller sex låtar. Samtliga med svenska texter. Bandet bör inte förväxlas med det Truck som Roger Holegård hade efter Wasa Express och utan att veta förmodar jag att En Doft Av År är trions debutplatta.

Truck framstår som ett lite hemligt band. Jag har förgäves försökt hitta info om gruppen, men det står inte mycket skrivet om dem någonstans. Således har jag ingen aning om vad bandmedlemmarna Christer Andersson (sång, gitarr), Svenne Blomkvist (trummor) och Morgan Lansford (bas, keyboard, sång) har gjort innan de startade det här bandet och släppte den här plattan, var de kommer ifrån eller om de möjligtvis släppt skivor tidigare. Av det som står på deras Facebooksida att döma lirar de både covers och eget material live i alla fall, men på En Doft Av År har de haft den goda smaken att endast lira in egna låtar. Förutom att stilen på låtarna påminner om tidigt 70-tal har de även fått till ett 70-talsaktigt sound på plattan, så helheten känns väldigt rätt. Sedan har vi det där med texterna. Dessa är tyvärr inte gruppens starka sida. Bandet ska absolut ha en eloge för att de sjunger på svenska, men ”Gärningen” som handlar om ett kvinnomord är rätt banal och avslutande ”Soldagar. Tack!” framstår mer som en väderleksrapport än som en sångtext där man har något att säga. Det är lite märkligt med tanke på att andra texter som i det inledande titelspåret, extremt coola ”Kallt klimat” och underbara ”Sveket” är utmärkta, så lyriken är väldigt ojämn. Musiken är däremot tilltalande rakt igenom, melodiös, tung, svängig, full av läckra riff, solon och ett stadigt komp. Jag gillar verkligen gitarrgrejerna här, så idéer fattas inte och låtarna tål att höras många gånger om.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

J Temp 13 - America Or Bust

J Temp 13 – America Or Bust

J Temp 13 är namnet på John Templemans soloprojekt, där han skrivit och lirar det …