Mouth Of Clay – Songs From The Wasteland

Betyg - 9

9

Tung bluesrock med blödande gitarrspel och muskulös sång.

User Rating: Be the first one !
Mouth Of Clay - Songs From The Wasteland (Cover)
Skivbolag: JIB Machine Records USA

Det går bra för Mouth Of Clay nu, välförtjänt bra. Efter många års slit i skymundan fick de ge ut förra albumet Darkened Sun på italienskt bolag, den nya skivan ligger på ett amerikanskt, och det lilla Salabandet visar sig mästerliga, även på Songs From The Wasteland.

Lertruten lirade in en massa grymma demos i många år, men ingenting hände. Bandet ombildades mer eller mindre till Kee Man Hawk, gav ut ett kanonalbum under det namnet, och lirade på Sweden Rock för en oväntat stor och entusiastisk publik. Sedan gav italienska Akarma ut fantastiska dubbel-lp:n Darkened Sun – kaxigt att debutera med en dubbel-lp, inte många band som gjort det – och nu har alltså amerikanska JIB Machine Records släppt uppföljaren. Amerikansk radio har hakat på och intervjuat bandet och det är inte konstigt då Songs From The Wasteland är en fet platta med ett coolt konvolut, skapat av bandets sångare Jake E. Rich som är konstnär och TV-spelsdesigner, när han inte förser tung bluesrock med sin testosteronfyllda Leslie West-liknande röst. Övriga medlemmar i bandet är riffmotorn Hawkan Englund (gitarr), pålitlige trummisen Olle Frodin och drivna basisten Johan Myrberg. Av de 12 spår som Songs From The Wasteland innehåller är 12 mycket bra. Personligen föredrar jag vissa framför andra, men plattan är jävligt jämn så det enda som avgör vilka spår som är bäst är personligt tycke och smak. Om jag ska välja ut fyra pärlor blir det ”Blood is Thicker”, ”Gotta Let Me Go”, ”The Ruined Rest of Me” och ”Lady Of the Lake”, men imorgon kan det vara några andra. Vilka av er kommer falla handlöst för Mouth Of Clay? Jag gissar på er som gillar blytung bluesrock, tidig 70-talsrock, läckert gitarrlir och givetvis råbarkad sydstatsrock av bästa sort. Förhoppningsvis ges cd:n ut även på lp framöver.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Stella Rose Gahan

Stella Rose Gahan har släppt sin debutsingel

Den New York-baserade singer-songwritern Stella Rose har skrivit på för Yves Rothmans KRO Records och …