Så nyfikna var vi på artisterna bakom sommarens hitlåtar

Hitlåtar hörlurar

I början av sommaren tog Spotify fram en lista över möjliga sommarhits baserat på hur de har presterat på topplistorna och hur deras utvecklingskurvor har sett ut. Men hur intresserade var vi egentligen av artisterna bakom låtarna?

SEO-firmorna Topdog och Semrush har tillsammans tagit fram en lista över vilken av sommarhitsens artister som svenskarna googlat mest på under juni och juli. Av de 14 artister vars låtar Spotify tog fram har vi svenskar varit extra intresserade av Ariana Grande som gästar Lady Gaga på hennes nya album ”Chromatica”, Miss Li som i våras släppte låten ”Komplicerad” – ett första smakprov på hennes kommande album och Victor Leksell som tog hem priset Årets manliga liveartist och Årets låt för låten ”Svag” på årets upplaga av Rockbjörnen. Minst intresserade var vi av Regard & RAYE som släppte den nya singeln “Secrets” i april, och den tyska popsångerskan Leony som tillsammans med DJ-duon Vize och Sam Feldt släppte låten ”Far away from home” i juni.

Spotifys lista över potentiella hitlåtar

 • Miss Li – Komplicerad
 • Victor Leksell – Svag
 • Miriam Bryant – Passa dig
 • DaBaby – ROCKSTAR ft. Roddy Ricch
 • Lady Gaga, Ariana Grande – Rain On Me
 • Jubël – Someone
 • SAINT JHN – Roses (Imanbek Remix)
 • NOTD – I Don’t Know Why ft. Astrid S
 • Yasin – Young & Heartless
 • GAMMAL – Shelley
 • Regard & RAYE – Secrets
 • Topic – Breaking Me
 • Jawsh 685. Jason Derulo – Savage Love
 • Sam Feldt, VIZE, Leony – Far Away

Genomsnittlig sökvolym under juni – juli

 • Ariana Grande 74 000
 • Miss Li  65 500
 • Victor Leksell 60 500
 • Lady Gaga  40 500
 • Miriam Bryant 30 100
 • Yasin 20 150
 • DaBaby 11 000
 • Jason Derulo 9 350
 • GAMMAL 9 000
 • Saint JHN 1 450
 • NOTD 880
 • Jawsh 685 860
 • Topic 800
 • Jübel 210
 • Sam Feldt 190
 • VIZE 170
 • Leony 60
 • Regard & RAYE 20

Följer din nyfikenhet samma spår?

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …