Foto: Mark Holloway

Supergrupp med Wayne Hussey i spetsen samlar in pengar till COVID-patienter

Wayne Hussey från The Mission är inte bara en briljant sångare och låtskrivare, utan även en man med hjärtat på det rätta stället.

Hussey har satt ihop en supergrupp, som tillsammans gör en nyinspelning av The Missions ”Tower of Strength”, där alla intäkter oavkortat går till välgörenhetsorganisationer som hjälper COVID-patienter.

Det är en minst sagt imponerande samling kollegor Hussey har lyckats involvera i projektet. Eller vad sägs om Martin Gore från Depeche Mode, Lol Tolhurst från The Cure, Rachel Goswell från Slowdive, Andy Rourke från The Smiths, Midge Ure från Ultravox, Gary Numan, Budgie från Siouxsie & The Banshees, Julianne Regan från All About Eve, Kevin Haskins från Bauhaus, Billy Duffy från The Cult och ytterligare ett par namn från den brittiska postpunkscenen.

”TOS 2020”, som den nya versionen heter, ges ut i fem remixer. Bland annat en signerad Anders Trentemøller.

”TOS 2020” kommer att släppas på de stora strömningsplattformarna, men Wayne Hussey ber alla musik- och människovänner att faktiskt köpa singeln: ”För 2,99 £, vilket inte är mer än en kopp kaffe, får ni inte bara musiken, utan gör dessutom en insats för omvärlden. Så kom igen – hjälp oss att hjälpa andra!”

Zero uppmuntrar självklart alla att läsa mer här och köpa singeln via The Missions hemsida!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Cecilia Nordlund gästar den utmärkta podden Vibrafonen

Vill ni ha något intressant och trevligt att lyssna på när ni ligger på stranden? …