Saturday , September 26 2020

David Josephson – ”Stålblå luft”

Zero har tidigare skrivit om Nervous City | Nervous Self, ett ambitiöst projekt med David Josephson i spetsen.

Josephson lär ha proklamerat att han ska ”bli Sveriges Leonard Cohen eller dö”. Av hans nya solosingel, ”Stålblå luft”, att döma har han inte långt kvar till målet.

Det är vackert, ömsint, sorgligt och med en förhållandevis elektronisk ljudbild som så smått leder tankarna till mäster Cohens åttiotalsklassiker I’m Your Man.

David Josephson beskriver själv låten enligt följande:
”Stålblå luft’ är ett återbesök i en tid som förbytts och tecknar en drömlik berättelse om två vilsna varelser och ett evigt svek.”

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Hat Check Girl - Kiss Me Quick

Hat Check Girl – Kiss Me Quick

Kiss Me Quick är Annie Gallups och Peter Gallways 8:e album tillsammans under bandnamnet Hat …