U96 feat. Wolfgang Flür – mer material på gång i november

Blir 1 + 1 mer än 2? Eller vad säger ni om den här kollaborationen? 

U96 – pionjärer inom den europeiska elektroniska dansmusiken, som på det tidiga nittiotalet hade en superhit med sin technotolkning av Klaus Doldingers titelmelodi till kultfilmen Das Boot. Dessutom ett projekt med starka kopplingar till elektropopveteranerna Boytronic (som Zero intervjuat vid flera tillfällen).

Wolfgang Flür – tidigare trummis i Düsseldorfs finaste orkester och en av de fyra medlemmarna i Kraftwerks klassiska sättning. Dessutom författare, DJ och allmän hedersknyffel (samt naturligtvis en man som Zero intervjuat).

För ungefär två år sedan inledde giganterna ovan ett samarbete och skapade retrofuturistisk elektronisk pop tillsammans. Ni hör singeln ”Zukunftsmusik” med tematiskt passande video nedan: 

I november kommer mer material från superkonstellationen. Närmare bestämt fullängdaren TranshumanNyfikna kan tjuvlyssna här.

Vad tycker ni? Flipp, flopp eller helt enkelt bara småtrevligt och stabilt?

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!