Wednesday , November 30 2022

U96 feat. Wolfgang Flür – mer material på gång i november

Blir 1 + 1 mer än 2? Eller vad säger ni om den här kollaborationen? 

U96 – pionjärer inom den europeiska elektroniska dansmusiken, som på det tidiga nittiotalet hade en superhit med sin technotolkning av Klaus Doldingers titelmelodi till kultfilmen Das Boot. Dessutom ett projekt med starka kopplingar till elektropopveteranerna Boytronic (som Zero intervjuat vid flera tillfällen).

Wolfgang Flür – tidigare trummis i Düsseldorfs finaste orkester och en av de fyra medlemmarna i Kraftwerks klassiska sättning. Dessutom författare, DJ och allmän hedersknyffel (samt naturligtvis en man som Zero intervjuat).

För ungefär två år sedan inledde giganterna ovan ett samarbete och skapade retrofuturistisk elektronisk pop tillsammans. Ni hör singeln ”Zukunftsmusik” med tematiskt passande video nedan: 

I november kommer mer material från superkonstellationen. Närmare bestämt fullängdaren TranshumanNyfikna kan tjuvlyssna här.

Vad tycker ni? Flipp, flopp eller helt enkelt bara småtrevligt och stabilt?

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!