Jim Iseman III – Viduity

Betyg - 5

5

Stillsam och vemodig popmusik från amerikansk mångsysslare.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: J3Systems

Jim Iseman III kommer från Carolina men är baserad i Brooklyn, New York. Han är en svår man att placera musikaliskt. På ep:n Viduity sträcker sig hans låtar från syntbaserade till akustisk gitarrpop, vilket kan bero på att multiinstrumentalisten har både gitarr, syntar och trummor som sina huvudinstrument.

Viduity inleds med vemodigt syntbaserade ”Unraveling” för att behålla något av den känslan på längtansfulla, vemodiga ”The fall”. Därefter följer stillsamma ”Good years left” och sedan avslutas ep:n med ”Home”, en ballad baserad på akustisk gitarr och piano. Jim Iseman III är förutom multiinstrumentalist en sångare, kompositör (låtarna här har han skrivit, arrangerat och framfört själv) och artist med många strängar på sin lyra. Bland annat skrev han musiken till den experimentella performancegruppen Anonymous Ensembles multimediala teater TheBest i sju års tid där han dessutom medverkade under sitt alias The Operator. Nyligen komponerade han ljudlandskapet till deras show FLIGHT. Iseman startade också TLS som blivit en av de största juridiska tjänsteleverantörerna i världen och han driver multimediaorganisationen J3Systems. Hur han hinner med allting förblir en gåta för undertecknad, men uppenbarligen gör han det i alla fall. En gång i tiden, innan Iseman flyttade till New York, lärde han sig sjunga opera för Susan Dunn, men det är ingenting som hörs på Viduity. Tvärtom, här sjunger han högst normalt popigt och lite drömskt. Speciellt plattans två inledande låtar är fina, men jag betvivlar att jag minns Viduity med samma styrka om några månader som jag gör idag. Spåren känns aningen opersonliga och anonyma i det stora hela och de har något flyktigt över sig, så för mig blir det här en skiva att njuta av i stunden, inte i längden.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …