Monday , December 6 2021

Ennio Morricone har lämnat oss

Ytterligare en stor musiker har tyvärr lämnat oss.

Den legendariske och kultförklarade italienska kompositören Ennio Morricone har avlidit vid 91 års ålder.

Morricone har tilldelats Polarpriset, vunnit en Oscar och är framförallt känd för sina fler än 400 ledmotiv till filmer och tv-serier. Zero minns honom för hans mästerliga musik till Sergio Leones spaghettiwesternfilmer med Clint Eastwood i huvudrollen.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

SALÒ – “Bonjour Tristesse”

Låt oss titta närmare på en intressant artist från Österrike. Närmare bestämt Andreas Binder, alias …