Ennio Morricone har lämnat oss

Ytterligare en stor musiker har tyvärr lämnat oss.

Den legendariske och kultförklarade italienska kompositören Ennio Morricone har avlidit vid 91 års ålder.

Morricone har tilldelats Polarpriset, vunnit en Oscar och är framförallt känd för sina fler än 400 ledmotiv till filmer och tv-serier. Zero minns honom för hans mästerliga musik till Sergio Leones spaghettiwesternfilmer med Clint Eastwood i huvudrollen.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: H. Self - Country Songs

H. Self – Country Songs

Country Songs är uppföljaren till H. Selfs kritikerrosade debutalbum som kom härom året. H. Self …