Thursday , September 28 2023

Trailerpark Idlers – Live at Cirkus Caféet

Betyg - 8

8

Första liveplattan från Sveriges mest originella countrygäng.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Something Wicked

Trailerpark Idlers har vid det här laget gett ut en mängd högkvalitativa studioalbum, men Live At Cirkus Caféet är deras första inför publik. Skivans extremt begränsade upplaga på endast 50 ex kommer göra den till en raritet bland bandets fans. 

Den7:e september 2019 ställde sig Miss LisaLee, Scotty Flamingo, Morgan Hellman och Jerker Andersson på Linköpingscenen för att fira releasen av sitt senaste studioalbum Ghost Town Nights. Hela konserten spelades in men då tio av låtarna redan låg på nämnda platta tog man bort dessa och lät liveplattan bestå av de åtta övriga. Tanken var att skivan annars skulle bli alltför mycket av en repris på Ghost-plattan. Av dessa liveinspelade spår är det bara ”I tell him some other lies” och ”In lack of faith” från förra skivan som fick följa med till denna. Senast nämnda sång har fått banjospelet ersatt med elgitarr istället för variationens skull. Med andra ord, det finns all anledning även för de mest inbitna Trailerparkfansen att lägga beslag på ett ex av denna skiva också. Live At Cirkus Caféet innehåller inga som helst pålägg i studion. Det du hör är vad du får och det du får är precis vad publiken som såg giget fick. Om alla band/artister gav ut sina liveplattor på det viset skulle flertalet låta helt olikt vad vi är vana vid. Musikaliskt är det finfint från början till slut även om Morgan Hellman själv anser sig låta trött på ”Thank you lord for this heart of stone” (stenhård titel) som här ligger sist på skivan, men som på konserten alltså var 18:e låten som framfördes. Den kom trots ”tröttheten” med på plattan eftersom gitarrliret är så grymt på den, och det får man vara tacksam för. Jag vet inte hur många som såg den här konserten eller hur stor publik Cirkus Caféet i Linköping tar, men det känns lite märkligt att publikljudet är så extremt nedtonat. Å andra sidan slipper man höra gapiga alkisar skrika sönder musiken. Vill du ha skivan kan den endast köpas på spelstället, på bandets hemsida eller när de lirar live framöver (om det då finns några ex kvar, vilket nog är tveksamt).

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Mobile Homes, 2023

The Mobile Homes släpper sitt åttonde album – TRISTESSE!

2021 släpptes det hyllade albumet Trigger efter ett längre uppehåll. Nu följer bandet upp med en av …