Saturday , April 13 2024

Terra – Underbara Saker

Betyg - 6

6

Alternativpop/rock med snygga melodier, fina texter och viss finess.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Welfare Sounds & Records

Jag fattar att folk gillar Terra, speciellt yngre människor. Karl Sundströms lyrik står ofta över musiken, tränger igenom den och vidrör lyssnarens känsliga nervtrådar. Hans berättelser är enkla, vardagliga, moderna och Underbara Saker förmedlar – som bäst – underbara känslor.

Underbara Saker är Terras andra fullängdare. Den första heter Terrarism och kom 2016. Göteborgsbandet framför sin alternativa poprock med stor självsäkerhet och en aning punkig attityd, men det är melodierna och de svenska texterna som gör att de inte sjunker ner och sväljs levande i den stora massans mediokra svarta hål. Bandet låter nämligen som rätt många andra gitarrband soundmässigt. De har inte hittat ett riktigt egensinnigt uttryck än och det är lätt att placera dem i det förargliga fack där så många andra alternativrock/indiepopband som inte vågar – eller vill – urskilja sig alltför mycket från konkurrenterna ligger och guppar på en vattensäng av slätstrukenhet. Men ge albumet en chans, lyssna en gång till om den inte landar rätt första gången. Underbara Saker växer nämligen rätt fort i medvetandet och snart faller man för oemotståndliga spår som ”Ingenting om dig”, ”Antikänsla”, ”Kackerlacka”, ”Din spegel”, ”Rottweiler” och ”Slösar bort en sommar”. Köper du lp-versionen får du texterna i stor, lättläst stil och att ligga där på rygg och begrunda dem medan man lyssnar får plattan att gripa tag ännu lite starkare. Där får du också veta att bandet förutom Sundström består av Mathias Ek, Alexander Jubell och Petter Lagerlöf. Vem som spelar vad framkommer dock inte av informationen. Inledningsvis skrev jag att jag fattar att speciellt yngre människor gillar Terra. Det är sant. Men även äldre kan ta till sig Underbara Saker och må lite bättre efteråt.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …