Alone Together: Jean-Michel Jarre bjuder in till virtuell show

Den franske synthesizergurun och levande legenden Jean-Michel Jarre, som Zero hade äran att få prata med häromåret (läs gärna intervjun här), utvecklar hela tiden nya, fascinerande koncept som harmonierar med hans musikskapande.

I dessa tider av karantän och hemmasittande bjuder Monsieur Jarre in till en Live VR-show för att fira Fête de la Musique.

Evenemanget, som symboliskt nog döpts till Alone Together, äger rum den 21 juni klockan 21.15 och Jean-Michel Jarre kommer, via en avatar, att uppträda live i en specialdesignad virtuell värld, som är tillgänglig för alla.

Ambitionen är att bryta isoleringens barriärer och visa hur virtuella miljöer (VR), förstärkt verklighet (AR) och artificiell intelligens (AI) kan användas i konstnärliga sammanhang.

Precis som alltid, när mäster Jarre än i farten, är konceptet mycket detaljerat, genomtänkt och banbrytande. Det här vill man inte missa! Läs mer om evenemanget här.   

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

In Atlas – Where the Wildflowers Grow

Vad sägs om smart och modern elektronisk pop med vissa influenser från Dubstar och Zola …