Friday , August 19 2022

Alone Together: Jean-Michel Jarre bjuder in till virtuell show

Den franske synthesizergurun och levande legenden Jean-Michel Jarre, som Zero hade äran att få prata med häromåret (läs gärna intervjun här), utvecklar hela tiden nya, fascinerande koncept som harmonierar med hans musikskapande.

I dessa tider av karantän och hemmasittande bjuder Monsieur Jarre in till en Live VR-show för att fira Fête de la Musique.

Evenemanget, som symboliskt nog döpts till Alone Together, äger rum den 21 juni klockan 21.15 och Jean-Michel Jarre kommer, via en avatar, att uppträda live i en specialdesignad virtuell värld, som är tillgänglig för alla.

Ambitionen är att bryta isoleringens barriärer och visa hur virtuella miljöer (VR), förstärkt verklighet (AR) och artificiell intelligens (AI) kan användas i konstnärliga sammanhang.

Precis som alltid, när mäster Jarre än i farten, är konceptet mycket detaljerat, genomtänkt och banbrytande. Det här vill man inte missa! Läs mer om evenemanget här.   

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ras Bolding – elektropop och hologramshow på H.C. Andersen Festivals

Gillar du elektronisk pop, litteraturhistoria, sagor, datorgrafik och fantasifulla framföranden? Okej, då bör du verkligen …