Radula – Lovechild

Betyg - 7

7

Melodisk indiepop med udda texter från feministisk Stockholmstrio.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Pacaya Records

Tjejerna i Radula kan mycket väl ha skapat årets fulaste skivomslag, men desto charmigare är innehållet. Lovechild är en lätt punkig indiepopplatta med simpla men direkta melodier och ibland nästan 60-talskänsla. Helt okay för att vara ett debutalbum. 

Bakom namnet Radula döljer sig Hillevi Duus, Tove Möller och Ella Blixt. De ingår även i andra band som Growth, Hunt och It´s A Musical. I Radula bokar de sina egna turnéer, syr sina kläder, skapar sin merch och gör sin musik tillsammans. Mer DIY än så blir det väl knappast? Däremot är Lovechild inspelad och mixad av Johannes Mattsson och mastrad av Nermin Radaslic, så precis allting gör inte trion själva. Åtminstone inte än. Radula har tidigare släppt några singlar och en kassett-EP på Lazy Octopus, men den 1:a april släpptes Lovechild på Pacaya Records och nu är det bara att se vart detta kommer leda. Jag finner materialet på Lovechild en aning ojämnt, där toppar som ”Playing My Guitar”, ”BD/BC” och ”Questionnaire” samsas med ett par mindre intressanta spår. Merparten av låtarna här är dock bra och när de inte är det så är de i alla fall inte dåliga. Om ni liksom jag undrar vad ”radula” betyder så kan jag nu, efter en snabb googling, informera om att det är ett annat namn för rivtunga, som återfinns hos bland annat sniglar, vilket osökt för oss till ämnet djur och sången ”Lion” där texten delvis är på engelska, delvis på svenska och där textraden ”Jag känner alla djuren i skogen” upprepas en hel del. En märklig och kul text där. Även ”I am” är en konstig djurlåt om att vara en häst trots att omvärlden ser en som människa. Fantasi fattas inte tjejerna i Radula i alla fall och extra plus för texthäftet med illustrationer och vykort.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …