Thursday , August 18 2022
Foto: Petra Rönnholm

Train to Spain ansluter till pbhmedia och återutger sin katalog

Niclas Blyh och hans skivbolag pbhmedia har varit väldigt flitiga de senaste åren och har ett flertal spännande släpp och tillställningar på sitt samvete.

Nu stärker de stallet ytterligare med elektropopduon Train to Spain.

Om ni inte är bekanta med nyförvärvet, så handlar det om Jonas Rasmusson och Helena Wigeborn, som under sina sju år tillsammans släppt ett flertal singlar och två fullängdsalbum. Med sina dansanta upptempolåtar och trallvänliga refränger har de fångat en publik inte bara inom Sveriges gränser, utan även runtom i Europa och Sydamerika.

Foto: Petra Rönnholm

Train To Spain jobbar på ett tredje album och inför nästa karriärsteg väljer de att tacka Subculture för ett gott samarbete och ansluter istället till pbhmedia.
– Vi ser fram emot samarbetet med Niclas Blyh. Han har en bra katalog och vi hoppas kunna nå ut med vår musik till ännu fler blippbloppälskande syntpopfantaster, säger Helena.

I väntan på kommande poppärlor är nu Train to Spains samtliga digitala releaser 2015-2019 återutgivna av pbhmedia. Ni hittar dem på Bandcamp och övriga streaming- och nedladdningstjänster.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

SCALA – ny singel med Helena Wigeborn

I fjol introducerade Zero Magazine den i Frankfurt bosatte göteborgaren, Peter Johansson, och hans dansanta …