Wednesday , May 22 2024
Foto: Petra Rönnholm

Train to Spain ansluter till pbhmedia och återutger sin katalog

Niclas Blyh och hans skivbolag pbhmedia har varit väldigt flitiga de senaste åren och har ett flertal spännande släpp och tillställningar på sitt samvete.

Nu stärker de stallet ytterligare med elektropopduon Train to Spain.

Om ni inte är bekanta med nyförvärvet, så handlar det om Jonas Rasmusson och Helena Wigeborn, som under sina sju år tillsammans släppt ett flertal singlar och två fullängdsalbum. Med sina dansanta upptempolåtar och trallvänliga refränger har de fångat en publik inte bara inom Sveriges gränser, utan även runtom i Europa och Sydamerika.

Foto: Petra Rönnholm

Train To Spain jobbar på ett tredje album och inför nästa karriärsteg väljer de att tacka Subculture för ett gott samarbete och ansluter istället till pbhmedia.
– Vi ser fram emot samarbetet med Niclas Blyh. Han har en bra katalog och vi hoppas kunna nå ut med vår musik till ännu fler blippbloppälskande syntpopfantaster, säger Helena.

I väntan på kommande poppärlor är nu Train to Spains samtliga digitala releaser 2015-2019 återutgivna av pbhmedia. Ni hittar dem på Bandcamp och övriga streaming- och nedladdningstjänster.

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Carl Steinmarck från Saft remixar SCALA

Peter Johansson och Helena Wigeborn i den Frankfurt-Göteborgska duon SCALA kan se tillbaka på ett …