Wednesday , December 7 2022

Sombre View – “Under The Starlight”

Minns ni Sombre View, som under slutet av nittiotalet släppte album som As It Fades Again och I Want To See The World Get Under samt medverkade på samlingsskivan Fictional – A Tribute To The Cure?

Göteborgstrion, som består av Mattias Wåhlberg, Magnus Sanborn och Anna Wåhlberg (ovan till synes representerade med en bild från fotokonstens barndom…), låter hälsa att de är tillbaka och har mycket på gång.

Mattias berättar att de ”framöver kommer att bjuda på ett flertal släpp med en bredd från traditionell elektronisk pop till mer avskalade, akustiska låtar uppbyggda kring piano, fiol och cello”.

Nog låter det intressant och värt att följa? Ett bra ställe att börja är finstämda och dramatiska comebacksingeln”Under The Starlight”, som ni hör här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Flea Market

5 bästa musikspellistorna för gaming

Att lyssna på musik upptar en stor del av människors liv. Det kvittar om folk …