Tuesday , April 23 2024

Mannish Boy – Last Ticket To Rock n Roll Land – Redux Extended Tour Edition

Betyg - 6

6

Melodisk pop och retrorock med tydliga referenser från 60- och 70-talen.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Paraply Records / Border Music

1974 gav Rolling Stones ut kanonplattan It´s Only Rock n Roll där Jagger sjunger titeln upprepade gånger och därefter orden ”and I like it, love it” efteråt. Mannish Boy startar sin nya platta Last Ticket To Rock n Roll Land – Redux Extended Tour Edition med en låt kallad ”Trash boogie (wanna see you dance)” och den påminner om nämnda Stones, men vad händer mer? 

Mannish Boy kommer från Stockholm, men de fyra medlemmarna har sina rötter på Öland, Gotland och i Småland. Bandet har två sångare i kompgitarristen Erik Sjögren och basisten Anders Ekblad. De andra två är Pär Englund på sologura, keyboards och körsång samt trummisen, percussionspelaren och bakgrundssångaren Emil Olin. Herrarna skriver sitt eget material, men i en tradition av klassisk pop och rock n roll från 60- och 70-talen, så den som förväntar sig något nyskapande kan klappa ihop direkt. Det här gänget är uppvuxna med gudabenådade band och artister som The Sweet, Alice Cooper, David Bowie, Mott The Hoople, Deep Purple, Thin Lizzy, Beatles, Pugh Rogefeldt, Nationalteatern, John Holm och inledningsvis nämnda Rolling Stones. Ibland hörs en del av dessa influenser i gruppens musik, men oftast inte. Mannish Boy – ett sällsynt dåligt namn då killarna inte lirar blues och man direkt tänker på Muddy Waters – sjunger på engelska och har fin känsla för melodier. Bandet har existerat sedan 90-talet, men det verkar som att detta är deras första cd. Jag kan i alla fall inte hitta info om att någon tidigare skulle existera. Tolv spår har man fyllt albumet med och mycket är skitbra, annat helt okay och så några utfyllnadsspår. Däremot är rubbet snyggt framfört, synd bara att produktionen inte når de höjder musikerna förtjänar. Men låt er inte skrämmas, gillar ni rock- och 60-talspop av klassiskt snitt bör ni kolla in Mannish Boy.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Stella Rose Gahan

Stella Rose Gahan har släppt sin debutsingel

Den New York-baserade singer-songwritern Stella Rose har skrivit på för Yves Rothmans KRO Records och …