Friday , December 2 2022

Le Volt – “Dance”

När Alice in Videoland bestämde sig för att lägga ner dröjde det inte länge innan Toril Lindqvist började skriva musik igen.

Tidigare hade hon samarbetat en del med Magnus Norr från The Girl & The Robot och när han vintern 2019 frågade om hon var intresserad av att vara med på ett nytt projekt tvekade hon inte.

Resultatet blev den nya superduon Le Volt, som idag släpper sin första singel, “Dance!”

Toril och Magnus beskriver själva sin musik som ”lite som en blandning av Ladytron, La Roux och Viva La Fête, med en kärlek till åttiotalet”

Duon är inne i ett kreativt flow och siktar mot både ett album och en turné i höst.– Vi kan inte sluta göra låtar, det är största problem just nu. Vi har inget hinder eller ramar i vårt skapande, därför blir våra låtar väldigt speciella och coola – och lite teatraliska!

Ni hör “Dance!” här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Feuerschwanz – stöper om ”Gimme! Gimme! Gimme!” till humoristisk medeltidsmetal

1979 släppte ABBA discopopsingeln ”Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)”, där Agnetha Fältskog med …