Le Volt – “Dance”

När Alice in Videoland bestämde sig för att lägga ner dröjde det inte länge innan Toril Lindqvist började skriva musik igen.

Tidigare hade hon samarbetat en del med Magnus Norr från The Girl & The Robot och när han vintern 2019 frågade om hon var intresserad av att vara med på ett nytt projekt tvekade hon inte.

Resultatet blev den nya superduon Le Volt, som idag släpper sin första singel, “Dance!”

Toril och Magnus beskriver själva sin musik som ”lite som en blandning av Ladytron, La Roux och Viva La Fête, med en kärlek till åttiotalet”

Duon är inne i ett kreativt flow och siktar mot både ett album och en turné i höst.– Vi kan inte sluta göra låtar, det är största problem just nu. Vi har inget hinder eller ramar i vårt skapande, därför blir våra låtar väldigt speciella och coola – och lite teatraliska!

Ni hör “Dance!” här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …