Friday , August 12 2022

Minute Taker – “Under The Ivy”

Minute Taker, alias Ben McGarvey från Manchester, har nått ganska imponerande framgångar på de brittiska öarna.

Inte bara har han släppt två uppskattade fullängdsalbum. Han har dessutom fått äran att remixa både Yazoo (”Winter Kills”) och Erasure (”Home”).

Ben McGarvey beskriver sin senaste skiva enligt följande:

“Growing up in the 80s I’ve always felt such a connection to the music and culture of the decade and wanted to make a modern 80s album that creates that sense of comfort and warm nostalgia, like a trip back to your childhood home when modern life feels too much”.

Kolla gärna upp Minute Takers katalog, och inte minst nya Under The Ivy, här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …