Hör supergruppen med medlemmar från Roxy Music, The Smiths, Suede och Supergrass

Bowie-inspirerad glamrock av bästa märke.

År 2013 samlades en skara välkända artister för att under namnet Chaz Chance & The Prophets göra musiken till ett brittiskt tv-drama. Superkvintetten bestod av Phil Manzanera från Roxy Music, The Smiths-trummisen Mike Joyce, basisten Mat Osman (Suede), Gaz Coombes (Supergrass) och filmskaparen Johnny Daukes.

Nu har den sistnämnde äntligen delat materialet på sociala media, och om du älskar välskriven brittisk pop i den klassiska traditionen rekommenderar Zero att du tar dig tid att lyssna på alla sex låtarna här nedan. Att inspirationen till stor del kom från David Bowie, Slade, T Rex och 70-talets glamrock kan man inte ta miste på.

På Soundcloud finns dessutom ett sjätte spår:

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Year Without Summer – “Silver Light”

Stockholmsbaserade Year Without Summer startades i början av 2022 med ambitionen att spela Midwest Emo. …