Saturday , April 13 2024

Barbara Bergin – Blood Red Moon

Betyg - 7

7

Debutalbum med egenskrivna sånger inom country, folk och bluegrasstraditionen.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Little White Hen

Barbara Bergin är ingen purfärsk nybörjare. Hon har pluggat medicin, gjort karriär som kirurg, varit med och startat Texas Orthopedics, Sports & Rehabilitation Associates, har två vuxna barn och nu som först albumdebuterar hon som sångerska med Blood Red Moon.

Bergin föddes i Bronx, flyttade till Kansas City och Houston, innan hon slog sig ner i Austin, Texas. Hennes sånger är såväl personliga som berättande om andra figurer, påhittade och verkliga. Musikaliskt håller hon sig inom spannet country/ bluegrass/ folk, men med inslag av lite rock n roll ibland (”My life´s good (cuz I don´t live in the city”) och här och var märker man att hon även har en förkärlek för gospel (”Let´s get on up”). Det hela är akustiskt framfört och sångerna bjuder på variation, från det vemodiga till det yvigt glada, men framförallt känns de ärliga och framförda med bägge bootsen i Texasmyllan. Jag kan inte påstå att Blood Red Moon kommer förändra världen för någon eller att skivan kommer föra Barbara Bergin upp på de amerikanska försäljningslistorna, det är nog konkurrensen för hård för i USA, men det är en trevlig platta i all sin enkelhet och jag gillar att lyssna till den. Uppskattar du traditionell amerikansk musik med berättande texter och en lite gammalmodig stil så kommer kanske du också göra det? Förutom att sjunga lirar Bergin gitarr på en del spår här också. Hon är även uppbackad av andra gitarrister, folk på munspel, mandolin, bas, percussion, sång, fiol etc. Så vitt jag kan se har Barbara Bergin skrivit samtliga sina låtar själv och resultatet är trivsamt, varmt, ofta lättsamt och refrängstarkt. Utmärkt sommarmusik alltså.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Son Of The Velvet Rat - Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat – Ghost Ranch

Son Of The Velvet Rat är tillbaka med en ny platta. Den här gången har …