Pink Milk. Foto: Thom Estinfanos.

Svenska postpunkduon Pink Milk livestreamar konsert från hemsökt gård

”Det är inte bara vi som bor här.”

I morgon, torsdagen den 23 april klockan 19, sänder svenska postpunkduon Pink Milk en livestreamad konsert från sitt hem i Väskinde på Gotland. Ett hem som enligt makarna Maria och Edward Forslund är hemsökt.

När ni inte kan komma ut i världen bjuder ni in världen till er gård. Hur känns den lösningen?
Edward: Helt rimlig med tanke på omständigheterna som råder. Vi saknar att spela live och det här är ett sätt att nå ut.

Det har gått drygt ett år sedan senaste singeln ”Heart of Fire”. Vad har ni haft för er sedan dess?
Maria: Vi har skrivit fler låtar till vårt kommande album och renoverat gården. Jag blev gravid igen och fick hyperimesis gravidarum, så jag har spytt i fem månader och under tiden var det svårt att vara kreativ, men nu mår jag bättre och därför vill vi genomföra den här spelningen.

Vad kommer vi att få höra under spelningen?
Maria: Det blir ett intimt avskalat set med nytt osläppt material och låtar från första albumet.

Vilken är den största utmaningen med att spela live utan publik?
Edward: Den största utmaningen är att få tekniken att funka som den ska plus att vara ljudtekniker, filmare och artist samtidigt på det. När man spelar utan publik i rummet så får man anpassa spelningen.

Hur kommer det att höras under spelningen att ert hus är hemsökt?
Edward: Förhoppningsvis kommer inget att hända under inspelningen, men det har varit mycket aktivitet i just det rummet. Men ja, det är verkligen hemsökt! Det är inte bara vi som bor här.

Det här med att en hel värld av popmusiker just nu sitter hemma och inte kan göra något annat än att skriva och spela in musik, betyder det att 2021 kommer att bli det bästa popåret i världshistorien?
Maria: Både och. Visst, det finns tid att skapa musik nu, men många artister mår också väldigt dåligt av att vara isolerade och har kanske förlorat sina inkomstkällor. Sådan stress kan lätt ta död på kreativiteten. Å andra sidan skapas en hel del musik ur lidande, så om vi överlever det här så kanske det blir ett bra musikår ändå. Nästa år blir säkert ett intressant musikår.

När får vi höra nytt material från Pink Milk?
Edward: Vi kommer garanterat att släppa ny musik i år!

Konserten sänds på Pink Milks Facebook-sida torsdagen den 23 april kl 19: https://www.facebook.com/pinkmilkmusic/

Om Fredrik Emdén

Glad visbybo som gillar all musik som är bra. Har skrivit om pop sedan tidigt 1990-tal och för Zero sedan 2015.