Hör nya versionen av Kents Sverige med Jocke Berg

Supergrupp för välgörenhet.

Till stöd för Radiohjälpens insamling för coronavirusets riskgrupper i Sverige släpper Jocke Berg, Molly Sandén och Victor Leksell nu en ny version av Kents “Sverige”. Låten har spelats in på olika håll i Sverige och sprider budskapet att tillsammans är vi starka.

Molly Sandén från en stuga på Öland:
”Efter att min konserthusturné blev inställd pga corona har jag och David som jag gör musik med isolerat oss här då jag har diabetes typ 1 och därmed tillhör en riskgrupp. Det var lika bra att åka bort och försöka göra något bra av det man kan, på distans. Vi kände att vi måste göra det med musik och istället för att skriva en egen låt så finns det ju en låt som nästan blivit en andra nationalsång för Sverige. Det är låten Sverige med Kent. Hela tanken med att göra det här är att samla in så mycket pengar som möjligt.”

Victor Leksell från Grammofonstudion i Göteborg:
”I allt det här kaoset ville vi göra det vi kan för att hjälpa till. För vi vill inte att musiken ska tystna utan mer vara ett verktyg typ för att ta oss igenom det. Och jag är så stolt och samtidigt vettskrämd men jag vet att vi kommer lösa det tillsammans.”

Lyssna här nedan.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)

Kolla även

Drømlæge – Slitna sanningar och långa spår

Drømlæge är ett soloprojekt med Michael Svedberg från Eskilstuna som låtskrivare, artist och producent.  Han …