Thursday , December 1 2022

The Sweet Serenades släpper det nya albumet City Lights

Efter att tidigare ha varit en indiepopduo är The Sweet Serenades numera Martin Nordvalls soloprojekt och musiken har tagit ett steg åt det elektroniska hållet. 

På den nya singeln ”City Lights” bjuds det på snygga syntljud och en luftig ljudbild som leder tankarna till både sentida New Order och U2:s mer elektroniska skivor på nittiotalet.

”City Lights” är titellåt på The Sweet Serenades nya fullängdare, som ni borde ge chansen. Lyssna här:  

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!