Thursday , June 20 2024

Adamski Feat Nina Hagen – Don’t Killer Animals

Betyg - 7

7

Adamski bjuder återigen på stark dansenergi med klassikern "Killer".

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Firefly

Adamski, ofta kallad ravekulturens första popstjärna, grundade sin karriär på 80-talet i undergroundkulturens scen och valde också tidigt att bli stationär musiker på partyön Ibiza. Efter ett antal framgångsrika framträdanden med stor publik och eget material på dansgolven får han en demo av då den okände artisten Seal. När sedan kreatören Adamski arrangerat den instrumentala delen släpps den som ”Killer” och listettan är ett faktum. Nina Hagen är gudmoder till punken. Låtskrivare, mamma, punkare…ja, listan över vad hon gjort i livet är lång men hon är aktiv än idag i sitt uttryck som pendlar på bästa sätt där det ska någonstans mellan geni och galenskap. Nu samarbetar de två igen och denna gång med den klassiska låten ”Killer” fast i ny tappning och för att hylla det stundande 30-årsjubileet av låten.

”Don’t Killer Animals” med Nina Hagen på sång är ett spår hämtat från Adamskis album Free to Kill Again. Skivan spelades in i samarbete med många kända sångare, exempelvis Boy George,  och innehåller 10 spännande tolkningar av det klassiska dansspåret ”Killer”.

Att ”Killer” blivit så stark i sin överlevnad som ”evergreen” är lätt att förstå eftersom många minns den än, efter 30 år, och den fortfarande ofta spelas på olika radiokanaler och klubbar. Det är den briljanta melodin som fångar intresse från andra artister att försöka göra nya egna versioner. I de nutida versionerna av låten har spårets ursprungliga karaktär fått en ansiktslyftning och de nya tolkningarna spänner över genrer från smutsig dub till glittrig electronica. Alla spåren har producerats och arrangerats av Adamski, vilket också belyser hans betydande produktionskompetens och musikaliska kunskap.

Adamskis samarbete med Nina Hagen i ”Don’t Killer Animals” är tveklöst bra. Ninas lekfulla och punkiga uttryck går hand i hand med Adamskis berikande arv från ravescenerna, hans musikaliskt höga tekniska innovationsförmåga och den ständiga hitkänslan, som har bibehållits rakt igenom hela låten på ett vackert och ytterst dansvänligt sätt. ”Killer” är definitivt inte död än. Det är det ingen tvekan om. Den har istället anpassat sig till modern tid för att fortsätta att vara en superhit.

Om Thomas LB Johansson

Musik, natur och möten med människor förgyller mitt liv. Jag gillar och respekterar musik när den är som bäst. Hjärta dunkar lite extra mycket för elekronisk musik och noises men det finns så mycket mer inom musiken som ger mig mersmak och väcker min nyfikenhet. Ja, listan över spännande musik i min värld kan göras väldigt lång...

Kolla även

Howie B – “That’s Down”

De flesta tänker nog främst på Howard ”Howie B” Bernstein som producent och remixartist.  Kanske …