Saturday , November 26 2022

Cymbaline – “Mean Bobby”

Letar ni efter ny musik i dessa ofrivilliga ”hemmasittartider”?

Då kan Zero tipsa om Cymbaline från Utrecht.

Den nederländska kvartetten beskriver sig själva enligt följande: ”our music tells a story of losing yourself in a deranged frenzy, only to find yourself back in some twisted reality that bears no resemblance to anything you thought you knew” och nämner bland andra Lou Reed och David Bowie som stora förebilder.

På sin nya singel, ”Mean Bobby”, lyckas de smälta ihop sina spännande referenser till en new wave-låt med både Psychedelic Furs- och Joy Division-vibbar.

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Krake – “Smuts”

Krake från Luleå – som består av Fredrik Sjögren (gitarr och sång), Fred Sundström Kanon …