Wednesday , July 17 2024

Cymbaline – “Mean Bobby”

Letar ni efter ny musik i dessa ofrivilliga ”hemmasittartider”?

Då kan Zero tipsa om Cymbaline från Utrecht.

Den nederländska kvartetten beskriver sig själva enligt följande: ”our music tells a story of losing yourself in a deranged frenzy, only to find yourself back in some twisted reality that bears no resemblance to anything you thought you knew” och nämner bland andra Lou Reed och David Bowie som stora förebilder.

På sin nya singel, ”Mean Bobby”, lyckas de smälta ihop sina spännande referenser till en new wave-låt med både Psychedelic Furs- och Joy Division-vibbar.

Ni hör den här:

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …