Tuesday , March 21 2023
Songwriter Oscar Holter

Svenska låtskrivare går upp som etta på USA-listan

Denna veckan ligger The Weeknds electropoplåt Blinding Lights etta på Billboard Hot 100. Bakom låten står de två svenska producenterna Oscar Holter och Max Martin.

Efter 16 veckor på USA-listan kliver artisten The Weeknd upp i topp med Blinding Lights. Låten är skriven och producerad av svenskarna Oscar Holter och Max Martin (Martin som därmed noterar sin 23:e Billboard-etta som låtskrivare ). För Oscar Holter är det första gången, så ett extra grattis till honom.

För många Zeroläsare är nog Oscar Holter mer känd som en av medlemmarna i gruppen Necro Facility. Han har även skrivit mer alternativ musik som exempelvis Covenants singel “Lightbringer”.

The Weeknd har just släppt album med flera låtar skrivna av Holter/Martin och kommer senare i år till Stockholm för konsert. Den 4 november uppträder den kanadensiska superstjärnan i Globen.

Här ett smakprov på Oscar Holters egna band Necro Facility.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …