Saturday , April 20 2024

Color Theory – “This Whole Nothing”

Brian Hazard, från Huntington Beach i soliga Kalifornien, har onekligen nått en del musikaliska framgångar.

Den klassiskt skolade pianisten, som i popsammanhang kallar sig Color Theory, har bland annat vunnit den prestigefyllda John Lennon Songwriting Contest och fått ett par låtar spelade i MTV:s The Real World.

Zeros läsare känner förmodligen främst till honom genom hans låt ”Ponytail Girl”, som skapade förvirring i början av 2000-talet, när den misstogs för att vara en b-sida med Depeche Mode. 

Brian Hazards lätt humoristiska respons blev ”It’s pretty neat to be mistaken for your favorite band” och han drog därefter konceptet till sin spets genom att göra ett helt album med Depeche Mode-covers.

Hursomhelst är nu Color Theory tillbaka med en ny singel, ”This Whole Nothing”. 

Brian Hazard kallar sin musik “melancholy synthwave” och beskriver inspirationen bakom låten som: ”…the spacious emptiness one experiences when the voice of the mind quiets and the world can be seen as it truly is.”

Zero säger “snyggt, melankoliskt och alldeles säkert något som kan gå hem hos många Depeche-fans!” 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Grillar kött

Köttet som svenskar äter mest

Sverige är ett relativt rikt land på kött av olika slag – ko, gris, kyckling, …