Tuesday , August 9 2022

Color Theory – “This Whole Nothing”

Brian Hazard, från Huntington Beach i soliga Kalifornien, har onekligen nått en del musikaliska framgångar.

Den klassiskt skolade pianisten, som i popsammanhang kallar sig Color Theory, har bland annat vunnit den prestigefyllda John Lennon Songwriting Contest och fått ett par låtar spelade i MTV:s The Real World.

Zeros läsare känner förmodligen främst till honom genom hans låt ”Ponytail Girl”, som skapade förvirring i början av 2000-talet, när den misstogs för att vara en b-sida med Depeche Mode. 

Brian Hazards lätt humoristiska respons blev ”It’s pretty neat to be mistaken for your favorite band” och han drog därefter konceptet till sin spets genom att göra ett helt album med Depeche Mode-covers.

Hursomhelst är nu Color Theory tillbaka med en ny singel, ”This Whole Nothing”. 

Brian Hazard kallar sin musik “melancholy synthwave” och beskriver inspirationen bakom låten som: ”…the spacious emptiness one experiences when the voice of the mind quiets and the world can be seen as it truly is.”

Zero säger “snyggt, melankoliskt och alldeles säkert något som kan gå hem hos många Depeche-fans!” 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Suede – “15 Again”

För ett par veckor sedan släppte Suede den första singeln, “She Still Leads Me On”, …