Tuesday , August 16 2022

Jävligheten – “Det nya svarta”

Jävligheten har inte bara ett av de bästa bandnamnen i den svenska musikhistorien. Den Umeåbaserade trion har dessutom en poetisk ådra och beskriver sig själva enligt följande: 

”Vi skapar ett ljudlandskap med drag av melankoli som lägger sig över allt som ett norrländskt snötäcke. Vemodigheten ekar som en ödslig myr. I allt det fina och ljusa så finns skuggan alltid därbakom som en ständig påminnelse om att mörkret alltid är nära, hack i häl. Men mitt bland det dystra och skitiga så finns sjuder låtarna ändå av hopp och en tröst. Som en sol som gryr över ängarna. Någonstans där, mitt emellan det ljusa och mörka, finns Jävligheten.”

Deras aktuella låt har det fascinerande namnet ”Det nya svarta” och borde kunna gå hem hos dem som gillar The Cure, Broder Daniel och Jesus & Mary Chain. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Jan Olsen - Spirit Chant

Jan Olsen – Spirit Chant

Danske singersongwritern Jan Olsen inleder Spirit Chant med själva titelspåret och det är den låt …