Wednesday , April 17 2024

Jävligheten – “Det nya svarta”

Jävligheten har inte bara ett av de bästa bandnamnen i den svenska musikhistorien. Den Umeåbaserade trion har dessutom en poetisk ådra och beskriver sig själva enligt följande: 

”Vi skapar ett ljudlandskap med drag av melankoli som lägger sig över allt som ett norrländskt snötäcke. Vemodigheten ekar som en ödslig myr. I allt det fina och ljusa så finns skuggan alltid därbakom som en ständig påminnelse om att mörkret alltid är nära, hack i häl. Men mitt bland det dystra och skitiga så finns sjuder låtarna ändå av hopp och en tröst. Som en sol som gryr över ängarna. Någonstans där, mitt emellan det ljusa och mörka, finns Jävligheten.”

Deras aktuella låt har det fascinerande namnet ”Det nya svarta” och borde kunna gå hem hos dem som gillar The Cure, Broder Daniel och Jesus & Mary Chain. Ni hör den här: 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …