Wednesday , March 22 2023

KEiiNO – “Black Leather”

Norska KEiiNO har nått smått osannolika framgångar det senaste året. Först en sjätteplats i Eurovision Song Contest, där de framträdde inför drygt 200 miljoner tv-tittare, och därefter storslam i Scandipop-awards och framgångsrika turnéer i både hela Europa och Australien. 

På sin nya singel, ”Black Leather”, som är en hyllning till den dekadenta klubbscenen i Berlin, tar de ett steg i en lite mörkare riktning. Intressant nog är det också den första poplåten som inkluderar traditionell sång från två ursprungskulturer; samisk jojk och inuitisk strupsång. Den senare framförd av ingen mindre än den prisvinnande kanadensiska strupsångerskan Charlotte Qamanic.

KEiiNOs budskap är att “alla kan berikas av mångfald i en färgrik dans”. Det skriver Zero Magazine gärna under på!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Alison Goldfrapp släpper soloalbum och presenterar förstasingeln “So Hard So Hot”

Efter sju album med Goldfrapp är det nu dags för frontfiguren Alison Goldfrapp att släppa …