Wednesday , July 8 2020

Rookes – “Liminal”

Engelska Rookes är fortfarande relativt okänd i Sverige.

I hemlandet hajpas hon dock för tillfället och har fått smickrande omdömen som “there’s no chance anything will hold her back from indie stardom” och “the best thing to come out of Birmingham since the Aston Expressway”. 

På sin nya singel, ”Liminal”, bjuder hon inte bara på en snygg poplåt i Eurythmics-stil, utan slår dessutom ett slag för HBTQ-rörelsen. 

Efter en dryg minut börjar partyt, både i videon och rent musikmässigt. Definitivt värt att kolla upp!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Tegel – Desolation in Forlorn Districts

Elektronisk musiker, författare och en man som ständigt utmanar sig själv. Zero Magazine har pratat …