Friday , September 22 2023

Rookes – “Liminal”

Engelska Rookes är fortfarande relativt okänd i Sverige.

I hemlandet hajpas hon dock för tillfället och har fått smickrande omdömen som “there’s no chance anything will hold her back from indie stardom” och “the best thing to come out of Birmingham since the Aston Expressway”. 

På sin nya singel, ”Liminal”, bjuder hon inte bara på en snygg poplåt i Eurythmics-stil, utan slår dessutom ett slag för HBTQ-rörelsen. 

Efter en dryg minut börjar partyt, både i videon och rent musikmässigt. Definitivt värt att kolla upp!

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Paul Rein – går tillbaka till åttiotalsrötterna på BEATBOXHBG23

På åttiotalet hade han stora framgångar med låtar som “Stop (Give It Up)” och “Lady-O”. …