Thursday , April 18 2024

Georgia – Seeking Thrills

Betyg - 6

6

Elektronisk klubb- och dansmusik från London-trummisen Georgia.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Domino / Playground Music

Georgia Barnes Seeking Thrills är hennes andra album. Här blandas modern pop med dans/klubbmusik i en syntetisk bindväv som håller det hela samman. Georgia är egentligen trummis, men hon har även sträckt ut och blivit både kompositör, producent, sångerska och popstjärna.

Georgia Barnes är dotter till Neil Barnes som ni kanske minns från Leftfield, där han var ena halvan? Andra halvan av duon heter Paul Daley och tillsammans influerade och utvecklade Leftfield den elektroniska musiken på 90-talet. Daley var också mannen som upptäckte Georgias talang för att lira trummor. Men nu är det alltså Georgia Barnes tur att klättra på hitlistorna, vilket hon gjort med främst ”About work the dancefloor” som ligger som andra spår på plattan. Innan hon skapade Seeking Thrills, inspelad i hennes hemstudio, studerade hon de legendariska låtskrivarna Joni Mitchell, Neil Young och Kate Bush i ett och ett halvt år. I ärlighetens namn hör jag inga som helst likheter med någon av dem, så vad hon fick ut av studierna är svårt att säga. Jag tycker att Georgia påminner mer om Robyn och möjligtvis en ung, 80-tals klädd Missy Elliott i så fall. En del av skivans tolv spår går mig närmast obemärkt förbi. De intresserar mig helt enkelt inte. Kanske funkar de på skvalradio eller på dansgolvet som merparten av låtarna är designade för, men jag söker spår att lyssna till och tro det eller ej, men även sådana finns på sina ställen. Främst tänker jag på låtar som ”Ray guns”, avslutande ”Honey dripping sky” som klistrar sig fast vare sig man vill eller inte och den rätt rakt rockiga ”Never let you go”. Även ”Feel it” är en cool låt att skaka rumpa till.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

The Blaze

The Blaze är tillbaka

Efter en omfattande världsturné för deras första album “Dancehall” tar Guillaume och Jonathan Alric sats …