Wednesday , February 1 2023

The Toxic Avenger – Modular Session #4

Frankrike har alltid varit bra på elektronisk musik och har gett oss utmärkta artister i en spännvidd från Jean-Michel Jarre till Air, Cassius, Laurent Garnier och Daft Punk. 

Ett av de lite nyare fenomenen från kulturrepubliken i Mellaneuropa är The Toxic Avenger, ett enmansprojekt med Simon Delacroix bakom maskinerna. 

Under årens lopp har The Toxic Avenger främst gjort musik till filmer och dataspel samt varit en hyllad diskjockey och remixartist (med bland andra Blur och Ladytron på cv:t). 

Han har dock även hunnit med några intressanta skivsläpp och snittar faktiskt 300 000 lyssnare i månaden på Spotify. 

Nya Modular Session #4 ger oss ett halvdussin elektroniska låtar av olika typ och modell. Vissa dansanta och housiga. Andra mer minimala, bombastiska eller experimentella. Kanske hittar ni något i er smak? 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …