Hem / Nyheter / Gamman – elektronisk pop på blekingska

Gamman – elektronisk pop på blekingska

Gamman är något så ovanligt och intressant som en elektronisk popgrupp som sjunger på blekingsk dialekt. 

Duon består av Anna Petersson och Christian Thulin Pfeifer från Ronneby, som båda har breda musikaliska intressen och musicerar i många olika projekt, till exempel Luftloftet, The Øresund Triplettes och Touché.

Låt oss dock idag koncentrera oss på Gamman, som bjuder på modern, genomtänkt och smart elektropop i sin nya singel ”Vad gör du nu”. 

Zero ger tummen upp! 

Kommentarer

Kommentarer

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Depeche Mode släpper Spirits in the Forest på dvd och blu-ray

Och cd.