Gamman – elektronisk pop på blekingska

Gamman är något så ovanligt och intressant som en elektronisk popgrupp som sjunger på blekingsk dialekt. 

Duon består av Anna Petersson och Christian Thulin Pfeifer från Ronneby, som båda har breda musikaliska intressen och musicerar i många olika projekt, till exempel Luftloftet, The Øresund Triplettes och Touché.

Låt oss dock idag koncentrera oss på Gamman, som bjuder på modern, genomtänkt och smart elektropop i sin nya singel ”Vad gör du nu”. 

Zero ger tummen upp! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

The Jilted – “Black Swan”

Stockholmsduon The Jilted, alias Linus Giertta och Magnus Haderborg, som tidigare gett oss ett par snygga …