Wednesday , April 17 2024

Gör dig redo för Sweden Rock 2020

Årets största rockfest kommer snart tillbaka till Sölvesborg där den utspelar sig 3-6 juni. En hel del bokningar har presenterats och fler ska hagla in. Att döma av de tunga akter som är klara för att medverka på Sweden Rock 2020 är det bäddat för en underbar festival.

Ja, arrangörerna flaggar redan för det höga biljettrycket som väntar. Om du vet att du ska dit och vill betala för din biljett idag – trots att plånboken inte räcker hela vägen fram – finns det så klart alternativa lösningar. Exempelvis kan du undersöka om det finns ett blancolån utan säkerhet som skulle vara aktuellt, men se först till att granska villkoren och räntan. Du ska också bara ta lån ifall du vet att du kan betala tillbaka det.

Headliners
Hittills har arrangörerna annonserat flera headliners till årets Sweden Rock. Volbeat, In Flames, Nightwish och Gojira för att nämna några. Det största utropstecknet måste dock vara Guns n’ Roses, som här gör sin andra Sverigespelning sedan Slash och Axl Roses efterlängtade återförening.

Vi kan förvänta oss att de spelar hits från hela deras repertoar, men främst från deras legendariska debutplatta Appetite For Destruction där vi hittar Welcome to the Jungle, Paradise City och Sweet Child O’ Mine.

Fler bokningar kvar
58 stycken bokningar är presenterade till årets festival, där de senaste tillskotten var Turbonegro, Stryper, Rosalie Cunningham och Wormwood. Med detta sagt har ungefär två tredjedelar av tablån nu fyllts och 32 av de totalt 90 bokningarna kvarstår. Du hittar alla klara band och artister på Sweden Rocks officiella hemsida.

Många spekulerar nu vilt kring vilka som kommer att vara de nästkommande stora bokningarna. Det starkt Led Zeppelin-inspirerade bandet Greta Van Fleet sägs vara ett alternativ många hoppas på. Ett annat är grunge-kungarna Dinosaur Jr. som ofta spelar i Sverige. Men framförallt har det spekulerats mycket kring självaste Red Hot Chili Peppers.

Det funkiga poprockbandet med ett riktigt fint pärlband av hits från 2000-talet ska headlina tillsammans med Guns n’ Roses på den holländska festivalen Pink Pop. I tillägg har de fått tillbaka deras tidigare gitarrist och hitmakare John Frusciante, vilket gjort fansen överlyckliga. Dessutom var det några år sedan de spelade i Sverige och det känns som att det är dags nu.

Visst kan vi konstatera att spännande nyheter väntar oss och att förväntningarna på årets festival bara kommer fortsätta öka.

Denna artikel är skriven i samarbete med partner

Om Jon Josefsson

Chefredaktör 1994 startade han tillsammans med kollegan Petter Jahnstedt musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Omslag: Colin And The Clouds - Golden Age Of Confusion

Colin And The Clouds –  Golden Age Of Confusion

Ingen heter Colin i Colin And The Clouds, men det är ett bra och väldigt …