Hem / Nyheter / Mäktigt och melankoliskt från svenska Orochen

Mäktigt och melankoliskt från svenska Orochen

”Melankoliskt, vackert och mäktigt”. 

Ungefär så skulle man kunna beskriva det nya släppet från Göteborgsbandet Orochen. 

Låten ifråga heter ”Thinking Eyes” och bandet beskriver den som ett möte mellan klassisk mörk rock och mer atmosfärisk postrock. 

Textmässigt tar den upp bandets tankar kring religion – att det är något som alltid funnits för människan som kollektiv. Tidvis med förenande och tidvis med förgörande följder.

”Thinking Eyes” är med på Orochens splitternya EP, Mechanical Eyes, som är inspelad live i The End Studios i Lund med HoboRec bakom spakarna, för att sedan mastras av Magnus Lindberg. 

Undersök den gärna här: 

Kommentarer

Kommentarer

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Ett samtal om Depeche Mode i Sverige 1982-2020

Världens bästa elektroniska rockband. Sveriges just nu mest ambitiösa popjournalist. Visst låter det som en …