Sunday , December 4 2022

SCERE – suggestiv och mörk ep från intressant duo

Ny vecka och ny musik.

Låt oss titta närmare på en intressant Floridabaserad duo.

Bakom maskinerna hittar vi engelske Ged Denton, som tidigare var med i den industriella ”supergruppen” C-TEC (The Cyber-Tec Project) tillsammans med Jean-Luc DeMeyer från Front 242, Marc Heal från Cubanate och Julian Beeston från Nitzer Ebb.

Bakom mikrofonen står ett lite mer oprövat kort i form av den amerikanska sångerskan Coral.

Tillsammans kallar de sig SCERE och skapar mörk och suggestiv musik som ibland påminner om Alan Wilders Recoil och ibland snarare leder tankarna till ett mer elektroniskt Curve. 

Ovan kan du titta på den lätt klaustrofobiska videon till SCEREs nya låt ”Surfacing”.

Passa även på att lyssna igenom hela deras intressanta debut-ep här:

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

The Operating Tracks – söker bodymusikens ursprungskälla

2015 släppte The Operating Tracks ”Testify”, som ledde till ett mindre genombrott på den hårda …