Wednesday , February 1 2023

Glamoröst singelsläpp från Francesca e Luigi 

”Francesca e Luigi”. 

Namnet leder tankarna till ett elegant italienskt par, som sitter på ett kafé i centrala Milano, iklädda matchande Gucci-tröjor, och läppjar på varsin caffè freddo.

Verkligheten ser aningen annorlunda ut, men är faktiskt i stort sett lika glamorös – och ur musiksynpunkt klart intressantare!

Det handlar nämligen om en duo från Göteborg, bestående av Jessica Brannefors och Martin Permer, som hämtar inspiration från 80-talets popikoner och klassisk italo disco.

Projektet startade på ett litet hantverksbryggeri under den stekande sommaren 2017. Under fjolåret började Francesca e Luigi erövra inte bara Västra Götaland, utan även resten av världen, och gjorde hela 15 spelningar. 

En fullängdare, med det lovande namnet Disco Darkness, är inplanerad till våren och redan nu kan vi ta del av debutsingeln, ”Nightclub, Café, Movie, Hotel”. 

Soundet har beskrivits som ”en snygg mix av Pet Shop Boys och Valerie Dore”. Föga förvånande har Sveriges italo disco-kung Niclas Blyh ett finger med i spelet.    

Vill ni ha lite glamor och pseudoitalienska vibbar en decemberdag som denna? Ja, då är det bara att spela ”Nightclub, Café, Movie, Hotel” för allt vad Prada-tyget håller! 

”Mangia bene, ridi spesso, ama molto”

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Melodifestivalen 2015

Spela på Melodifestivalen!

Bettingbranschen är en av de branscher som växer allra mest.  Antalet sporter och evangemang som …