Wednesday , July 17 2024

Glamoröst singelsläpp från Francesca e Luigi 

”Francesca e Luigi”. 

Namnet leder tankarna till ett elegant italienskt par, som sitter på ett kafé i centrala Milano, iklädda matchande Gucci-tröjor, och läppjar på varsin caffè freddo.

Verkligheten ser aningen annorlunda ut, men är faktiskt i stort sett lika glamorös – och ur musiksynpunkt klart intressantare!

Det handlar nämligen om en duo från Göteborg, bestående av Jessica Brannefors och Martin Permer, som hämtar inspiration från 80-talets popikoner och klassisk italo disco.

Projektet startade på ett litet hantverksbryggeri under den stekande sommaren 2017. Under fjolåret började Francesca e Luigi erövra inte bara Västra Götaland, utan även resten av världen, och gjorde hela 15 spelningar. 

En fullängdare, med det lovande namnet Disco Darkness, är inplanerad till våren och redan nu kan vi ta del av debutsingeln, ”Nightclub, Café, Movie, Hotel”. 

Soundet har beskrivits som ”en snygg mix av Pet Shop Boys och Valerie Dore”. Föga förvånande har Sveriges italo disco-kung Niclas Blyh ett finger med i spelet.    

Vill ni ha lite glamor och pseudoitalienska vibbar en decemberdag som denna? Ja, då är det bara att spela ”Nightclub, Café, Movie, Hotel” för allt vad Prada-tyget håller! 

”Mangia bene, ridi spesso, ama molto”

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …