Monday , August 10 2020
Foto: Soile Siirtola

Ny video från Mortiis – “A Dark Horizon”

Den norske kultartisten Mortiis, som Zero tidigare intervjuat (läs gärna en stor artikel här), släppte idag en ny musikvideo. 

Det handlar om ”A Dark Horizon”, som är ett smakprov inför Mortiis kommande fullängdare, Spirit of Rebellion, som släpps den 24 januari och beskrivs som ”a re-interpreted expansion and continuation of the 1994 era I classic ’Ånden som gjorde opprør’”. 

Majestätiska syntharmonier och dramatiska stämningar står med andra ord på menyn. 

Videon till  ”A Dark Horizon”, som är regisserad av Ari Savonen, är mäktig även den. 

Mortiis berättar att den spelades in en gammal finsk fabrik och att det var en ganska ansträngande upplevelse. Slutresultatet blev dock precis så mörkt och suggestivt som han hoppats på.

I januari beger sig Mortiis ut på en stor USA-turné. Alla som har möjlighet borde verkligen överväga att besöka en av hans konserter. Det bjuds nämligen på en tung scenshow! 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!