Foto: Soile Siirtola

Ny video från Mortiis – “A Dark Horizon”

Den norske kultartisten Mortiis, som Zero tidigare intervjuat (läs gärna en stor artikel här), släppte idag en ny musikvideo. 

Det handlar om ”A Dark Horizon”, som är ett smakprov inför Mortiis kommande fullängdare, Spirit of Rebellion, som släpps den 24 januari och beskrivs som ”a re-interpreted expansion and continuation of the 1994 era I classic ’Ånden som gjorde opprør’”. 

Majestätiska syntharmonier och dramatiska stämningar står med andra ord på menyn. 

Videon till  ”A Dark Horizon”, som är regisserad av Ari Savonen, är mäktig även den. 

Mortiis berättar att den spelades in en gammal finsk fabrik och att det var en ganska ansträngande upplevelse. Slutresultatet blev dock precis så mörkt och suggestivt som han hoppats på.

I januari beger sig Mortiis ut på en stor USA-turné. Alla som har möjlighet borde verkligen överväga att besöka en av hans konserter. Det bjuds nämligen på en tung scenshow! 

Om Johan Arenbo

Kategorisera inte musik. Älska den bara. Låt inga konservativa subkulturer eller godtyckliga genreavgränsningar styra din smak. Njut istället av det obegränsade kulturella smörgåsbordet. Kraftwerk, Prince, The Cure, Iggy Pop, De La Soul, Black Sabbath, Nina Hagen, Aretha Franklin, Mozart och Madonna. Allt är tillåtet!