Lädret 2017

Lädret släpper nya singeln “Midvinterblot”

Kent-kopplade bandet Lädret släpper nu sin fjärde singel ”Midvinterblot”. Denna gång är det en alternativ jullåt, något som vi på Zero är extra svaga för. 

Bandet debuterade 2016 med den Kentdoftande singeln “Nittonhudranittiofem”. Gruppens medlemmar var och är anonyma och spekulationerna om att Lädret var Kent-medlemmarnas nya band tog fart. Uppgifterna var inte helt tagna ur luften då bandet ska bestå av musiker som på något sätt är kopplade till Kents gamla studio Psykbunkern, som idag ägs av bland annat föredetta Kentgitarristen Sami Sirviö.

Så här berättar gruppen i ett medelande till musiksajten Savant som premiärspelade “Midvinterblot” idag.

“I dessa tider av personkult och navelskådande där musiken blir mer som en bakgrund till artisters profiler på nätet, så tycker vi att det är skönt att göra en bit musik då och då där det är 0% fokus på artisten. Midvinterblot handlar om julhetsen som börjar tidigare för varje år. Den gräver djupare och djupare i människors psyken, konton och miljön.”

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.

Kolla även

Melotron – Sverigeaktuella tyskar med nytt album på gång

De har en tjugofemårig karriär bakom sig och har nått beundransvärda framgångar med sin melodiösa …