Hör den nya elektroniska popduon The Nordic Act på radio ikväll

The Nordic Act är en nystartad elektronisk popduo från Göteborg som nyligen släppte sin debutsingel, ”I Hate It, But I Love It”.

Duon består av maskinskötaren Andreas Andersson och vokalissan Linnéa Törnqvist. De båda har arbetat ihop i flera år, men då främst i form av att Andreas producerat Linnéas olika musikprojekt.

Nu har dock The Nordic Act sett dagens ljus och för att låna Linnéas och Andreas egna ord, så handlar det om “melodiösa syntslingor som varvas med både poetiska och vardagsnära texter.”

Zero Magazine gillar ambitionerna och tipsar även om att man ikväll kan höra The Nordic Act på radio. Leta upp kanalen HitCity Öresund i cyberrymden (eller följ följande länk) och slå på mottagarna strax efter klockan 21 (ungefär spelningstid för ”I Hate It, But I Love It” är klockan 21.25).

 

 

 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Lustans Lakejer livestreamar konsert från KB

Karantänens nöjen.