Thorsten Flinck – Kan Du Fira Jul Med En Sån Som Jag

Betyg - 9

9

Julsingel och medföljande rocklåt med målande texter.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Paraply Records / Border Music

Thorsten Flinck, denna originella man, denna utmärkta skådespelare, regissör och musikant har vid det här laget har gett ut en hel del skivor. Kan man annat än gilla och fascineras av karlen? Hans nya singel ” Kan Du Fira Jul Med En Sån Som Jag” innehåller två spår, så som singlar traditionsenligt brukar göra.

Hur skulle detta kunna gå fel? Thorsten Flinck på sång och Kenny Håkansson på gitarr. Lägg därtill en finfin julvisa med en text om skuld och förlåtelse, om det fina och vemodiga med julen, det traditionella och t.o.m. religiösa, utan att det blir platt, patetiskt eller konstlat. En bra jullåt och något av en julmålning i ord dessutom, som helt enkelt är fint framförd, fylld med snyggt gitarrlir av Håkansson och bra sjungen av Flinck. Låt nummer två på skivan är skriven av Dan Hylander (om ni minns honom?) och är en välskriven, rockig sak titulerad ”Lögner och porslin”. Även här träffar texten med grym precision och min hjärna tar till sig refrängen utan minsta motstånd. Låten handlar om en gammal kraschad relation som inte verkar vilja ta slut ordentligt, trots att det redan är kört för länge sedan. Bra realistisk text av Hylander där. Frågan jag ställer mig nu är om denna singel är en försmak på en eventuellt kommande fullängdare med herrskapet? Det hoppas jag intensivt att den är. Vi har inte fått ett nytt album från Flinck sedan 2014 års Till flickorna På Upplandsgatan 71 Från Fiaskot Mittemot, så det skulle verkligen kännas bra – och på tiden – med en nykomling snart igen. Till dess och under de kalla vintermånaderna värmer jag mig med singeln Kan Du Fira Jul Med En Sån Som Jag i brist på brasa, och det fungerar väldigt, väldigt väl.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Tullakrok i Ängelholm – festival med bland andra Abu Nein och Timo Räisänen

Under många år var musikfestivalen Tullakrok, vid Rönne Å i Ängelholm, ett uppskattat arrangemang med …