Thursday , July 18 2024

Mudfish – Mudfish

Betyg - 6

6

Trevlig traditionell gitarrpop med bra låtar och snyggt framförande.

User Rating: Be the first one !
Skivbolag: Paraply Records / Border Music

Efter att ha medverkat på samlingsalbumen Home Is Where The Heart Is och Won’t Be Home For Christmas med några låtar fick svenska (det finns ett amerikanskt band med samma namn) Mudfish blodad tand. Resultatet utmynnade i denna självbetitlade fullängdare.

Mudfish är inget nytt band. De existerade redan i början av 2000-talet, efter vad jag förstått. Många tysta år senare dök de upp från ingenstans igen. Det var 2014 och bandet medverkade på Home Is Where The Heart Is, utgiven av Hemifrån/ Paraply Records. Tre år senare hände det igen, denna gång på samma bolags cd Won’t Be Home For Christmas. Tidigare i år gav man ut singlarna ”Propeller man” och ”Tug of the undertow” – bägge låtarna finns med på albumet – och så släpptes skivan, både som cd och för streaming. Mudfish innehåller nio spår, samtliga skrivna av sångaren Joakim Lövgren och gitarristen Åke Strömberg. Gruppen kommer från Borås, musikstilen beskrivs bäst som traditionell pop och rock, ibland med vag soulkänsla, och det hela är kompetent, smakfullt och pågår i lite över halvtimmen. Man har några riktigt fina spår här så som ”Hallelujah, I´m falling” som i mitt tycke skulle ha platsat bättre som singel än de singelspår som släppts hittills. Refrängen sätter sig som en spik i pannbenet redan efter första lyssningen. Men även skivans sista spår, den lugna och fina ”Winter´s come alive” (tidigare utgiven på Won’t Be Home For Christmas) tilltalar undertecknad seriöst. Mudfish är inget band som sticker ut jättemycket från mängden, men de har fler riktigt bra låtar, framförandet är mycket kompetent och det här är en mysig, skön platta att spendera kvällarna med.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

Den där killen – “Helgmusik”

Helgen är på intågande, sommaren har precis startat, solen skiner och alla är glada. Vad kan …