Thursday , February 2 2023

Howie B – “That’s Down”

De flesta tänker nog främst på Howard ”Howie B” Bernstein som producent och remixartist. 

Kanske inte speciellt konstigt, då han under årens lopp samarbetat med storheter som Björk,  Tricky, U2, Garbage, Annie Lennox, Massive Attack, Leftfield och Placebo.

Men Howie B har även gjort mängder med egen musik, både av soundtrack- och technomodell. Den nyfikne har mycket att upptäcka i hans digra katalog.

Det finns även anledning att kolla upp hans nya elektroniska släpp, ”That’s Down”, som är en kollaboration med kinesiske DJ Wordy och har en suggestiv, nästan Salvador Dali-liknande musikvideo signerad Hiraki Sawa. 

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Sapporo 72 är tillbaka

Svenska The Mobile Homes hade under en kort period ett sidoprojekt döpt, Sapporo 72. Debutalbumet …