Friday , February 3 2023

Berg – ”Take Off Your Disguise”

Idag tittar vi närmare på något så trevligt som en svensk-amerikansk sångerska, som gör snygg elektronisk pop med smarta ljud. 

Det handlar om Alexandra Maccoby Berglöf, i musiksammanhang bekant som Berg. 

Hon växte upp på en husbåt i Stockholm, var mer eller mindre ett musikaliskt underbarn och flyttade till England med sin familj som tonåring. 

Bergs debutsingel ”What If” möttes av fin kritik på musiksajter över hela världen. Nu är hon tillbaka med den nya låten ”Take Off Your Disguise”, som är producerad av Faris Badwan från The Horrors.  

En suggestivt uppbyggd popkaramell med en snygg syntmelodi. Zero gillar vad vi hör! 

Ni hittar ”Take Off Your Disguise” på Zeros Spotifylista och kan följa Berg på hennes Facebooksida.

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Yves Tumor, 2023

Yves Tumor släpper nytt album och kommer till Sverige i höst!

Amerikanska Yves Tumor skiftar, ändrar och leker med gränserna som samtidens konst och kultur ryms …